.

Sunday, December 29, 2013

"Pasa Hassa" de George Cosbuc

Cel compassionate se autodefineasuflet in sufletul neamului meua cantat in opera house house sa bucuriile si necazurile poporului sau, frumusetea peisajului romanesc, significatione cacophony istoria lui, din vremea dacilor pana in zilele poetului. PoeziaPasa Hassan a fost scrisa gunslinger influenta Razboiului de Independenta si publicata in 1984 in revista, apoi inclusa in volumulCantece de vitejie. Poetul a folosit ca sursa de documentare opera lui Balcescu,Romanii supt Mihai Viteazul, capitolulCalugarenii in deal out autorul surprinde momentul intrarii lui Mihai in lupta. Balada evoca un moment din lupta de la Calugareni cand Romanyi, condusi de Mihai Viteazul, au obtinut una din cele mai rasunatoare victorii impotrica turcilor. Scopul acestei scrieri este de a elogia eroismul ostasilor romani si de a satiriza lasitatea turcilor. Inca din primul vers se prezinta figura impunatoare a lui Mihai care, in fruntea ostirii sale, expose spaima in randul ostirii dusmane. Voda apar e ca o stihie a naturii, ce distruge fit ce intalneste in cale. Sugestiva este metaforacu fulgeru-n manaiar prezentul verbelorzareste,s-azvarle,se-ndeasa,o-mparte, creeaza impresia de scena vazuta aievea, dand, astfel, mai multa veriditate intamplarii. Gerunziiletrecand,facand,curgandasezate la sfarsitul versurilor sugereaza actiuni permanente: inaintarea impetuoasa a ostirii romane si lupta ei pana la victorie. Tabloul bataliei este realizat si cu ajutorul imaginilor vizuale, auditive(pe voda-l zareste,si-n urma-I se-ndeasa,cu vuiet venind ostirea).
Ordercustompaper.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
Prin antiteza este prezentata imaginea ostirii otomane cuprins a de panica si rupandu-si randurile in dezor! dine. Atitudinea dezaprobatoare a poetului reiese din sintagmaturcimea-nvrajbita si mai ales din metafora fulgerul Sinan care cade de pe cal si-si cauta scaparea in Alah. Ironia scriitorului este subliniata prin contrastul intre metaforafulgerreferitoare la barda neinduplecarta a lui Mihai in contrast cu metafora asociata vestitului comandant al ostilor turcesti, poreclit fulgerulpentru vitejia si iuteala cu care acesta cucerea popoarele si situatia ridicola in care se gaseste acum in fata ostirii romane. Aceasta antiteza scoate in evidenta calitatile exceptionale... If you want to ca-ca a full essay, order it on our website: OrderCustomPaper.com

If you want to get a full essay, visit our page: write my paper

No comments:

Post a Comment